Een miljoen mensen tegen GG gewassen

Een miljoen mensen tegen GG gewassen

De Europese Commissie heeft zopas het kweken van genetisch gemodificeerde (GG) gewassen toegelaten. Daarbij hebben de winsten van de GG lobby's zwaarder gewogen dan bezorgdheid van de burgers over de gezondheidsaspecten.

Consumenten, volksgezondheids-, milieu- en landbouwgroeperingen hebben reeds lang betoogd tegen een klein aantal internationale GG bedrijven die teveel invloed hebben op de Europese landbouw. Zorgen rond het kweken van GG gewassen zijn: besmetting van natuurlijke gewassen en het milieu; de impact op het klimaat als gevolg van een buitensporige noodzaak voor bestrijdingsmiddelen; de vernietiging van de biodiversiteit en de plaatselijke landbouw, en de gevolgen van GG voedsel op volksgezondheid.

Een nieuw initiatief maakt het mogelijk dat 1 miljoen Europese burgers een officieel wettelijk verzoek aan de Europese Commissie kunnen richten.

Laten we werken aan 1 miljoen stemmen voor het verbieden van GG voedsel tot het onderzoek afgerond is; deze zullen bezorgd worden aan President Barroso van de Europese Commissie.

Teken de petitie hier.